OSMANİYE / MERKEZ - Şehit Hayrettin Mennan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Nis

Türkiye genelinde düzelenen “Filistin’de Çocuk Olmak” adlı yarışmada öğrencimiz Yasemin Macık "Mescid-i Aksa'nın Yetimleri" eseriyle Türkiye İkincisi olmuştur. Öğrencimizi ve Danışman öğretmeni Necla Kasnık’ı tebrik ederiz.

Nis

Bağımlılıkla mücadele çalışmaları kapsamında davetimize icabet eden Osmaniye Yeşilay’a teşekkür ederiz. Öğrencilerimize çeşitli bağımlılıklar ile ilgili yaptıkları önleyici bilgilendirme çalışmaları ve küçük hediyeleri ile verimli bir seminer gerçekleştirmiş olduk. Sloganımız: Bağımlı olma özgür ol!

Nis

Okulumuz Bocce branşında Okul Sporları Genç Kızlar A Kategorisinde İl 3.sü olmuştur.

Nis

Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında Arta Kalan ve Düşleri Yaşatma Derneği kitaplarının yazarı Sayın Hümeyra Yargıcı’yı okulumuzda misafir ettik.Sevgili gençlerimizle kitap, okumak ve yazmak üzerine keyifli ve verimli bir sohbet gerçekleştiren yazarımıza davetimizi kırmayıp geldikleri için çok teşekkür ediyoruz.

AĞAÇLAR KİTAP AÇTI.

Şehit Hayrettin Mennan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Kütüphanecilik kulübü öğrencileri ve Danışman Öğretmen Necla Kasnık tarafından “Ağaçlar Kitap Açtı.” projesi yürütülmektedir.

Proje kapsamında 2023-2024 eğitim öğretim yılının başında okulda kütüphanenin olduğu koridorda büyük bir ağaç tasarlanmıştır.Sene boyunca kütüphaneden kitap alıp okuyan her öğrenci için ağaca bir yaprak asılmıştır.Lise öğrencileri için koyu yeşil, ortaokul öğrencileri için ise açık yeşil kartondan hazırlanan yapraklar kullanılmıştır.Yaprakların bir yüzünde öğrencinin adı soyadı ve okuduğu kitabın adı yer alır.Diğer yüzüne ise öğrencinin kitapta en etkilendiği cümle yazılmaktadır.Ağaçtaki yapraklar arttıkça kütüphaneden yapılan kitap alış verişinin fazlalığı somut olarak görülmektedir.Kütüphaneler Haftası kapsamında yapılan törende ağaçta en fazla yaprağı bulunan lise ve ortaokul öğrencilerimiz okul idaresi tarafından ödüllendirilmiştir.

Bu çalışmayla öğrencilerimizde okuma isteği uyandırmak, akran tavsiyesi ile okunmaya değer yazar ve kitapları tanıtmak, öğrencilerimizin kütüphaneyi aktif olarak kullanmalarını ve kitaplardan daha çok faydalanmalarını sağlamak amaçlanmaktadır.

Mrt

Kütüphaneler Haftası etkinlikleri  çerçevesinde Edebiyat Öğretmeni Necla Kasnık önderliğinde “Öğretmenim Ne Okuyor?” projesi yapılmıştır.

Proje kapsamında gönüllü öğretmenlerimizin okudukları kitaplar okul panosunda sergilenmiştir.Öğretmenlerimizin okudukları kitaplar değiştikçe panodaki ilgili bölümlere eklemeler yapılacaktır.

Bu çalışmayla öğrencilerimize okuma zevki kazandırmak, okunmaya değer yazar ve kitapları tanıtmak aynı zamanda öğrencilerimizde okuma isteği uyandırmak amaçlanmıştır.

Mrt

Milli Mücadelemizin en önemli sembollerinden olan İstiklal Marşı'mızın kabulünün 103. yıl dönümünde  "İstiklâl Marşı'mızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" dolayısıyla Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Türk'ün Özü Akif'in Sözü" temalı "Liseliler Arası Ulusal Mektup Yazma Yarışması"nda Osmaniye Şehit Hayrettin Mennan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 11. sınıf öğrencisi Yasemin Macık Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY'a ithafen yazdığı duygu dolu mektubuyla Türkiye 1. si olmuştur.   Türkiye geneli, Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmî / özel ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerini kapsayan yarışmanın işleyişine göre; Türkiye genelinde tüm İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından kendi bünyelerindeki liselerde yazılan mektupların arasından il birincileri seçilerek Ankara’ya gönderilmiştir.Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğünde 81 ilden birinci olarak seçilen eserler, kurulan komisyon tarafından değerlendirilmiştir.Yapılan tüm değerlendirmelerin sonunda Osmaniye ilini temsilen seçilen Şehit Hayrettin Mennan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yasemin Macık Türkiye birincisi olmuştur. Bu yarışmayla amaçlanan günümüz gençlerinin, millî şairimizin şiirinde “Asım’ın nesli” olarak ifade ettiği gençlerin duygu ve düşünce dünyası ile bağ kurmasını sağlayarak millî şuurun bireysel ve toplumsal yaşamdaki önemine dikkat çekmek ve kaybettiğimiz kavramları nasıl kazanacağımızı vurgulamak; kadim değerlerimizi hatırlatmak, geçmiş ile gelecek arasında bağ kurabilmek; vatan, millet, bayrak sevgisi ve saygısını geliştirmelerini sağlamak, dijital çağın bizlere unutturduğu mektuplaşma geleneğini yeniden hatırlatarak gençleri yazma konusunda cesaretlendirmek; duygularını ortaya koyabilmelerini kolaylaştırmaktır.
      Başarılı öğrencimize ödülü, Ankara Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı'nda yapılan törende verildi. Öğrencimiz ve Danışman öğretmenimiz Anakara il Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından iki gün boyunca Anakara’da misafir edildi.Böylesine anlamlı bir yarışmada elde ettiği başarıyla bizleri gururlandıran sevgili öğrencimiz Yasemin MACIK'ı ve Danışman Öğretmeni Necla KASNIK'ı tebrik ederiz.

Şbt

ŞHM İHL olarak Genç kızlar oryantiring il üçüncüsü olduk. Öğrencilerimizi ve Beden Eğitimi öğretmenimizi tebrik ediyoruz.

Şbt

Şehit Hayrettin Mennan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu "HEMDEM" E-dergisi yayında!

Şbt

Şehit Hayrettin Mennan Fen ve Sosyal Bilimler Proje İmam Hatip Lisesi 9.sınıf öğrencilerimiz rehberlik dersinde,sınıf rehber  öğretmenleri eşliğinde terapi yöntemi olarakta kullanılan balon uçurma etkinliğini yapmıştır. Balonlar ile birlikte sıkıntılarını da uçurdular.

Şbt

Osmaniye Okuyor 2 projesi kapsamında bu hafta yaptığımız okuma etkinliğimiz den...

Öğrencilerimizi tebrik ederiz.