OSMANİYE / MERKEZ - Şehit Hayrettin Mennan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Öğrencimiz Yasemin Macık Türkiye 1.si

Milli Mücadelemizin en önemli sembollerinden olan İstiklal Marşı'mızın kabulünün 103. yıl dönümünde  "İstiklâl Marşı'mızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" dolayısıyla Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Türk'ün Özü Akif'in Sözü" temalı "Liseliler Arası Ulusal Mektup Yazma Yarışması"nda Osmaniye Şehit Hayrettin Mennan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 11. sınıf öğrencisi Yasemin Macık Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY'a ithafen yazdığı duygu dolu mektubuyla Türkiye 1. si olmuştur.   Türkiye geneli, Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmî / özel ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerini kapsayan yarışmanın işleyişine göre; Türkiye genelinde tüm İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından kendi bünyelerindeki liselerde yazılan mektupların arasından il birincileri seçilerek Ankara’ya gönderilmiştir.Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğünde 81 ilden birinci olarak seçilen eserler, kurulan komisyon tarafından değerlendirilmiştir.Yapılan tüm değerlendirmelerin sonunda Osmaniye ilini temsilen seçilen Şehit Hayrettin Mennan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yasemin Macık Türkiye birincisi olmuştur. Bu yarışmayla amaçlanan günümüz gençlerinin, millî şairimizin şiirinde “Asım’ın nesli” olarak ifade ettiği gençlerin duygu ve düşünce dünyası ile bağ kurmasını sağlayarak millî şuurun bireysel ve toplumsal yaşamdaki önemine dikkat çekmek ve kaybettiğimiz kavramları nasıl kazanacağımızı vurgulamak; kadim değerlerimizi hatırlatmak, geçmiş ile gelecek arasında bağ kurabilmek; vatan, millet, bayrak sevgisi ve saygısını geliştirmelerini sağlamak, dijital çağın bizlere unutturduğu mektuplaşma geleneğini yeniden hatırlatarak gençleri yazma konusunda cesaretlendirmek; duygularını ortaya koyabilmelerini kolaylaştırmaktır.
      Başarılı öğrencimize ödülü, Ankara Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı'nda yapılan törende verildi. Öğrencimiz ve Danışman öğretmenimiz Anakara il Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından iki gün boyunca Anakara’da misafir edildi.Böylesine anlamlı bir yarışmada elde ettiği başarıyla bizleri gururlandıran sevgili öğrencimiz Yasemin MACIK'ı ve Danışman Öğretmeni Necla KASNIK'ı tebrik ederiz.

14-03-202414-03-202414-03-202414-03-202414-03-202414-03-2024

Yayın: 14.03.2024 - Güncelleme: 28.03.2024 15:12 - Görüntülenme: 142